Halák sa zranil, Višňovský pomohol k výhre nad Devils jedným bodom

02.04.2013 Celý región

New York (TASR) - Hokejisti St. Louis Blues zvíťazili v zápase zámorskej NHL na ľade Minnesoty 4:1, hoci sa im v prvej tretine zranil slovenský brankár Jaroslav Halák. Ten kryl všetkých 5 striel súpera, ktoré na neho išli, no trinásť sekúnd pred koncom úvodného dejstva odstúpil pre zranenie dolnej časti tela.
St. Louis pretrhli sériu troch prehier aj vďaka gólmanovi Brianovi Elliottovi, ktorý zastavil 19 striel Wild. Elliott nastúpil za Blues prvýkrát od 5. marca, keďže doteraz pomáhal na farme v Peorii v AHL.
New York Islanders uspeli na ľade New Jersey 4:1 aj vďaka asistencii slovenského obrancu Ľubomíra Višňovského. Ostrovania z posledných piatich duelov štyrikrát vyhrali a stále naháňajú miestenku v play off.
Pre Višňovského to bola siedma asistencia v skrátenom ročníku.
Chicago si poradilo stále bez zraneného slovenského útočníka Mariána Hossu doma s Nashville 3:2 po samostatných nájazdoch, v ktorých rozhodol obranca Michal Rozsíval. Blackhawks naďalej kraľujú Západnej konferencii s 57 bodmi a výhrou tiež poskočili na čelo celej NHL pred Pittsburgh, ktorý má o bod menej.
 

Vyberte región